Skip to main content

Kulturbærer

Af 19. juni 2013december 12th, 2018Ukategoriseret

19-06-2013

Kulturbærer

GOG´s Kulturbærer

I forbindelse med GOG´s 40-års Jubilæum, tog Jan Pytlick, Jens Christian Jensen (Jenser) og Niels Peter Nøddeskou-Fink initiativ til at indsamle til en “Kulturbærer”.

 

Kulturbæreren, som er “nøgleordet” i enhver klub, skal være med til, at vi også de næste 40 år kan være med til at bære kulturen videre i den rette GOG stil.

 

Målet blev at der skulle laves en skulptur, som der blev samlet penge ind til. Hele 75.000,- kr. var budgettet på, hvilket var stort, men med gode venners hjælp og donorer såsom Halberg og Fonden for Svendborg Sparekasse, så var der mulighed for at nå målet. Og det blev nået. Ca. 85.000,- kr. blev der samlet ind.

 

Fra GOG´s side skal lyde en stor tak til de 3 ildsjæle, som har været initiativtager til det.

 

Selve skulpturen blev afsløret i forbindelse med receptionen den 3. maj. Her er hvad der blev sagt om “Kulturbæreren”,som Niels Peter fremlagde på fornem vis:

 

HVORFOR KALDE ET PROJEKT FOR ”KULTURBÆREREN”??
DET ER JO NØGLEORDET I ENHVER KLUB  ELLER FORENING…. KAN VI SKABE EN KULTUR, SOM ANDRE MENNESKER BLIVER TILTRUKKET AF? HVIS VI KAN DET – SÅ ER DER LAGT EN GROBUND FOR AT EN KLUB KAN EKSISTERE. DET ER NETOP DET, SOM – JEG TILLADER MIG AT SIGE ”VI” – HAR GJORT HER I G.O.G. SKABT EN HELT UNIK KLUBÅND, HVOR SAMVÆRET OG KULTUREN PÅ MANGE FRONTER, HAR VÆRET MED TIL AT BÆRE KLUBBEN IGENNEM 40 ÅR.

40 ÅR, HVOR VI HAR FULGT HINANDEN I TYKT OG I TYNDT. NÅR JEG SIGER ”VI” HAR FULGT HINANDEN – SÅ MENER JEG KLUBBEN OG INDIVIDET.  SOM INDIVID FØLGER MAN MED I KLUBBEN – OG I KLUBBEN FØLGER MAN MED I INDIVIDET. DERFOR KOM ORDET ”KULTURBÆREREN” OGSÅ MEGET HURTIGT PÅ BORDET, DA JAN, JENSER OG JEG DRØFTEDE, HVAD SKULPTUREN SKULLE HEDDE.
VI VAR ENIGE OM, AT ET KUNSTVÆRK TIL KLUBBEN VAR DEN MEST OPLAGTE GAVE, SOM KUNNE SYMBOLISERE DENNE UNIKKE KLUB.

KELD MOSEHOLM HAR – I SKULPTUREN, SOM VI SKAL AFSLØRE OM LIDT – FORMÅET AT FÅ BEGREBET OG HISTORIEN IND UNDER HUDEN, OG HAN HAR SKABT EN SKULPTUR, SOM EFTER VORES MENING, FULDT UD SYMBOLISERER EN MASSE AF DE VÆRDIER, SOM KLUBBEN RUMMER.
EN KLUB, HVOR SAMVÆRET OG LEGEN ER I HØJSÆDET – HVOR MAN HJÆLPER HINANDEN OG BEKYMRER SIG OM HINANDEN. HVOR ALLE TÆNKER PÅ VÆRDIERNE – OG PÅ, AT MAN SKAL GIVE NOGET AF SIG SELV TIL KLUBBEN…. FOR AT FÅ NOGET IGEN.
KLUBBEN G.O.G. ER IKKE LÆNGERE BARE EN KLUB – DET ER EN INSTITUTION – EN MEGET MARKANT INSTITUTION I DANSK IDRÆTSLIV. DET ER ET BRAND, SOM HAR EN UTROLIG HØJ KENDSKABSVÆRDI.
DET AT KUNNE SIGE, AT JEG HAR SPILLET I DEN GULE TRØJE – DET BETYDER MEGET….., MEN DET FORPLIGTER OGSÅ. DET FORPLIGTER PÅ DEN MÅDE, AT ALLE DE OPLEVELSER, SOM JEG HAR FÅET I MINE 40 ÅR I KLUBBEN – DEM ER JEG NØDT TIL AT DELE MED DE YNGRE GENERATIONER, FOR ELLERS OVERDRAGER JEG IKKE KULTUREN TIL DEM, SOM SKAL BÆRE KLUBBEN VIDERE.
JEG HAR – MED ANDRE ORD – FORPLIGTET MIG TIL AT VÆRE KULTURBÆRER. DET ER JEG STOLT AF – OG DERFOR ER JENSER, JAN OG JEG – OG IKKE MINDST KELD MOSEHOLM……. STOLTE AF AT KUNNE AFSLØRE SKULPTUREN: KULTURBÆREREN.

 

Klik her for at se billeder af selve afsløringen af skulpturen, som Keld Moseholm har skabt.

http://cms16.upsys.dk/index.php?page=128