Skip to main content

Dameelitetræner udtaget til EM

Af 10. januar 2014december 12th, 2018Ukategoriseret

10-01-2014

Dameelitetræner udtaget til EM

Træner Carsten Mortensen, Dame 3. div. er udtaget som Speaker ved EM i Århus.

Søndag må GOG Håndbolds Dame 3. division tage til Fredericia uden holdets ene træner, idet Carsten Mortensen på samme tid sidder og forbereder sig til at speake i Århus, når Frankrig møder Rusland søndag aften.

 

Det er en spændende opgave som jeg har fået, også selvom det ikke er nogle af Danmarks kampe“, fortæller Carsten Mortensen, som normalt speaker for GOG i Herrehåndboldligaen, når ikke job eller kampe med klubbens 3. divisionsdamer kommer i vejen.

 

Carsten har igennem nogle år med stor professionalisme styret mikrofonen til GOGs kampe, om det har været en liga- eller en ungdomskamp spiller ingen rolle for den garvede speaker.

 

Den opgave som jeg har fået er større end man kunne drømme om“, siger Carsten og referere til at han er debutant ved e seniorslutrunde. Carsten fik sin slutrunde sidste sommer, hvor han speakede ved U-19 EM for damer, hvor han blandt andet speakede en semifinale samt finalen – et job som altså fik DHF til at henvende sig til ham påny.

 

Når man har håndboldinteressen, fås dette ikke større“, beretter en ydmyg Carsten Mortensen, som er tildelt hele 13 kampe fra start, men han ved godt at han skal være på hver gang. Lige som med dommere, kan speakere som ikke slår til tages fra opgaven. Dette forventer vi absolut ikke kommer på tale.

 

Carste Mortensen er blandt andet tildelt alle Frankrigs kampe i indledende pulje, og får i mellemrunden et gæstevisit i Herning, inden turen går tilbage til Århus.

 

Det foreløbige højdepunkt for ham, bliver at speake den ene semifinale. Det skal dog siges at der pt. ikke er påført speaker til de medaljekampe.

 

Forud for EM er gået en grundig forberedelse, hvor han har været til møder, og har fået tilsendt en større manual omkring opgaverne som speaker. Al speak skal af hensyn til TV foregår med præcision, og al tale foregår på engelsk af hensyn til publikum.

 

Det man skal huske på er at det er første herreslutrunde i Danmark siden 1978, og det er i en tid hvor herrehåndbolden vel aldrig har været mere populær i Danmark“, beretter en både stolt og beæret Carsten Mortensen, som vel ikke lige kan forvente oplevelse på dette niveau.

 

GOG Dameelite glæder sig over Carstens udtagelse og ønsker ham tillykke med det fornemme hverv.

 

/Jens