Skip to main content

Når ungdommen slår til: Lasse og Lucas

Af 15. januar 2021januar 24th, 2021GOG, U19

Skrevet af: Frederik Drøscher, GOG Håndbold.

Mange ting har de to GOG U19 spillere tilfælles, Lasse Pedersen og Lucas Garsdal. Udover de begge har forbogstavet L, så går de på Oure Kostgymnasium, hvor de studere på studieretningen biologi/biotek og så er de begge meget engagerede håndboldspillere.

Fra start til nu

Det sidste nævnte er med til at definere deres hverdag og dem som individ, nemlig håndbolden. Lasse har siden U12 været en del af GOG Håndbold, han var dog på et lynvisit i Skjern Håndbold, da han var på Dejbjerglund efterskole tilbage i 2017/18, men efterfølgende er han vendt tilbage til barndomsklubben GOG.

For Lucas vedkommende, blev han en del af klubben igennem vores samarbejde med Skolerne i Oure, da han begyndte sit efterskoleophold tilbage i 2018/19. Før han kom til GOG Håndbold, spillede han for klubben HØJ.

Lige siden har deres håndboldkarrierer taget fart. De blev for første gang holdkammerater tilbage i sæsonen 2018/19 for GOG’s U16 drenge. Derefter er det blevet til flere ungdomslandsholds udtagelser, internationale turneringer og deltagelse i danske ungdomsmesterskaber, mens seneste nyt i karrieren er udtagelsen til GOG Håndbolds liga hold. 

Lasse siger følgende om udtagelsen til GOG’s ligahold, ”Det er rigtig stort for mig, jeg føler det er et stort skulderklap ift. alt det hårde arbejde man har lagt i sin træning. Der er heller ikke nogen hemmelighed at jeg har stået i det gulehjørne op til flere gange og drømt om at det en dag var mig der løb rundt derinde, at det så er gået i opfyldelse, det er jeg bare utrolig glad for”

Lasse og Lucas som holdkammerat

Hvis man spørg holdkammeraten på GOG’s U19 drenge, Christoffer Dreyer, så er det et privilegium at spille med Lasse og Lucas, men nogle gange kan det også være en udfordring,

”Lucas og Lasse har klarer mål for dem selv, men også for os som hold. De er med til at skubbe os i den rigtige retning som hold ved at have forventninger til os. Ligeledes har vi også forventninger til dem, og nogle gange tror jeg, de tror, at vi forventer, at de er perfekte i hver kamp, men det gør vi på ingen måde, og det kan godt smitte af på deres spil. Jeg tror også at det har en positiv indvirkning på os, at de træner op af en til to gange om ugen og dermed kan videreføre de gode råd fra ligaen ned på vores hold. Og hvis man ser på dem som individ så er de jo nogle gode mennesker at tilbringe tid sammen med”

Vi glæder os i GOG Håndbold over at kunne levere talenter som Lucas og Lasse videre til vores liga hold, og at Lasse og Lucas er to ud af mange andre navne, herunder: Lasse Møller, Emil La Cour, Niklas Kirkeløkke og mange flere, er bare med til at bekræfte at klubbens miljø hernede er det rigtige for talentudvikling.

FAKTA OM LASSE OG LUCAS

NAVN
Lasse Mathias Pedersen
NAVN
Lucas Lenler Garsdal
FØDSELSDAG
08/03-2002
FØDSELSDAG
27/02-2002
POSITION
Venstre back
POSITION
Playmaker
NUMMER
5
NUMMER
10
STARTET TIL HÅNDBOLD
2008
STARTET TIL HÅNDBOLD
2004
TIDLIGERE KLUBBER
Aarup – Team Vestfyn – Skjern
TIDLIGERE KLUBBER
HVI Boldklub – Roskilde – Høj
NUVÆREND KLUB
GOG
NUVÆREND KLUB
GOG
HØJDE / VÆGT
196 / 95
HØJDE / VÆGT
193 / 93
ANTAL U-LANDSKAMPE
6
ANTAL U-LANDSKAMPE
9
TITLER
Bronze Ungdoms OL
Guld U12 DM
2 X Guld U14 DM
Sølv U16 DM
TITLER
Bronze Ungdoms OL
Sølv U16 DM

STØRSTE ØJEBLIK
Debut for Liga mod KIF
STØRSTE ØJEBLIK
OL bronze Ungdomslandsholdet