Skip to main content

Optakt til DM : U10 pige og drenge

Af 17. april 2018U10

Danmarks Mesterskaberne i Greve venter lige om hjørnet

Både drengene og pigerne fra U10 årgangene i GOG, skal til DM i Greve i dem komne weekend. Du møder hér trænerne fra henholdsvis pigeholdet, Ida Dyhr og Laura Eggert, og træneren fra drengeholdet, Jacob Albjerg.
 
Pigerne først…
 

Hvordan har den sidste halvdel af sæsonen været? Positive takter/negative takter?

– “I den sidste halvdel af sæsonen har vi været til Vojens cup, hvor vi både socialt og håndboldmæssigt fik rigtig meget ud af det. Gennem sæsonen har vi ikke fået den store modstand, og det samme gjalt også til Vojens. Vores eneste modstand var Rødekro, som vi mødte i finalen, hvor vi tabte med 1 i en meget tæt kamp. Det har pigerne lært rigtig meget af, og vi ved at det bliver kampe på det niveau vi får til DM.
 

Forberedelser til DM? Hvordan træner man anderledes? Hvordan er stemningen i truppen?

– Op til DM har vi brugt meget af træningen på at spille kamp, da det mest er erfaringen pigerne mangler. Derudover har vi haft problemer med noget så simpelt som kaste-gribe teknik, så det har vi også brugt en del tid på. Vi har især brugt noget tid på de lange afleveringer til Ida Bech på fløjen, så det kan give os nogle nemme mål. For det bliver primært noget af det vi får brug for. Stemningen i truppen er super god, men samtidig kan pigerne også mærke at DM nærmer sig, i det at vi sætter højere krav til dem, og forventer mere af dem til træning. Men alle pigerne tager det med et smil, og er altid glade til træning. Mest af alt glæder de sig bare rigtig meget til DM.
 

Forventninger til DM? Hvad er forventningerne/forhåbningerne til DM? Status på truppen. Nogle skader?

– Vores forventninger til DM er egentlig bare at pigerne kæmper det bedste de har lært, og ikke bare giver op fordi tingene bliver svære. Vi har før i sæsonen tabt til Stjernen og vi har nu en klar forventning om, at vi er blevet bedre siden der, og kan tage en sejr mod eksempelvis dem. Alt i alt handler det bare om at pigerne får en god oplevelse, og lærer noget af det. Placeringsmæssigt kender vi ikke rigtig niveauet på alle de andre hold, så det er svært at sige hvilken plads vi forventer. Det vigtigste er læringen, oplevelsen og fight. – Truppen er skadesfri, og alle er mere end klar til at spille.
 
Alle har trænet super godt det sidste stykke tid, og der er virkelig sket en udvikling siden start. DM skal forhåbentlig blive en god afslutning på et rigtig godt år”
 
Syberg udtaler: ”U10 Pige er blevet nummer 3 på fyn. Et kampivrigt hold som mangler lidt på fysikken. Holdet tabte med 1 mål til et tysk hold ved påskecup. De kæmper godt og gør sig umage”.
 
Placering 1-4 15%
Placering 5-8 45%
Placering9-12 40%
 

”Vores vej til DM – U10 Drenge”

 
”U10 drenge er en meget smal trup, bestående af 8 drenge og Jørn, vores holdleder.
 
Den smalle trup har været et tema hele sæsonen, dog ikke et negativt tema, da vi ikke har kunnet gøre så meget ved bredden. Udfordringen har været, at få holdet til at fungere på et så højt niveau som muligt.
 
Den smalle trup og udfordringer omkring denne, blev yderligere udfordret af, at en af de forventede bærende markspillere, Anders Lund, ret tidligt i sæsonen blev skadet. Denne skade har betydet, at Anders stort set hele sæsonen har stået på mål, hvilket han heldigvis også er eminent til.
 
Vi har i al beskedenhed, fra sæsonens start, været klar over, at vi ville kvalificere os til DM. Og i hele sæsonen, i særdeleshed den sidste halvdel, har fokusset også været på DM. Eksempelvis til Skjern julecup, hvor vi vidste vi givetvis ville møde Hørning, som er en af favoritterne til DM. Hørning mødte vi også i starten af sæsonen, til et stævne i Aabenraa. Var vi kommet tættere på Hørning spillemæssigt, end da vi mødte dem i opstarten og måtte se os slået med 10-12 mål? Svaret var klar ja, vi var kommet markant tættere på, og tabte finalen med 2 mål.
 
Rigtig meget fokus i den daglige træning, har været på at gøre vores spil mere bredt, få vores fløje bedre inddraget i spillet, ikke kun scoringsmæssigt. Her er vi lykkedes, vores fløje er blevet en mere integreret del af spillet, og de bidrager med markant flere mål nu, end tidligere i sæsonen.
 
Vores forventninger til DM: Der er 18 hold med, de 9 bør vi kunne holde bag os, og dermed er vi jo i top 10. Vi kunne rigtig godt tænke os at komme et stykke længere op, hvilket heller ikke er umuligt, det er bare rigtig svært. Det kræver sejr over Hørning, som vi er i pulje med, og givetvis sejr over HEI, som vi kan ramle ind i.
 
Men holdet, er på trods af den begrænsede bredde, kendt for at overpræsterer når det gælder, og gør vi det, er alt muligt” / Jacob Albjerg, træner
 
Syberg udtaler: Holdet består af nogle meget kampivrige spillere, som kæmper godtU, men holdet virker temmeligt smalt. Senest vandt de med 10 mål over et tysk hold. Men fyssikken mangler lidt, da man skal igennem 7-8 hårde kampe.
 
Placering 1-3 20%
Placering 3-8 60%
Placering8-12 20%