Skip to main content

Vojens Cup 2017 klædt i gult og rødt og guld – af GOG Håndbold

Af 12. april 2017december 26th, 2018Nyhedsarkiv

12-04-2017

Vojens Cup 2017 klædt i gult og rødt og guld – af GOG Håndbold

Så kom der også dejlige ord på, hvordan det gik for U12 drengene i Vojens

Vojens cup 2017 – klædt i gult, rødt og guld.

 

U-12 afdelingen fra GOG deltog i det traditionsrige Påskestævne Vojens cup med imponerende 5 hold. 3 drenge- og 2 pigehold – mange flotte kampe, 2 pokaler og en markering af hvad GOG er for et sted at være ung!

 

Ved stævnets afslutning søndag eftermiddag, talte resultaterne for sig selv. GOG’s pigehold havde i finalen slået Sønderris, der i årgangen har vundet stævnet de foregående 2 år, og i denne sæson endnu ikke har tabt en kamp. GOG’s drenge slog i finalen gæsterne fra Vojens der også deltager i det kommende DM, på flotteste vis – med stor respekt fra de lokale tilskuere til følge. Drenge B kvalificerede sig flot til A-slutspillet og endte dermed blandt de 8 bedste hold i turneringen. Både Drenge C og Pige B kvalificerede sig til B slutspillet, hvor en række fine kampe blev afviklet. Men det var ikke kun de flotte sejre, der stod tilbage som indtrykket fra en fantastisk weekend i det Sønderjyske.

 

I de trætte spilleres erindring på vej hjem i bilerne søndag, lå tankerne om spændingen ved den første bustur og indkvartering fredag aften. Den første nat på luftmadrasserne, morgenmad og de første kampe. Frokost – de afgørende kampe, fest og godt humør lørdag aften, morgenmad søndag og de sidste kampe som skulle afgøre det resultatmæssige. Samt alt det ligeså vigtige – det der foregik imellem kampene. Venskaberne på tværs af hold, klub og køn der blev dyrket og udforsket, med lige så stor glæde som når de medbragte lommepenge skulle byttes til slik, chips og sodavand i kiosken eller den lokale Aldi. Alt sammen noget der fik alle de skønne drenge og piger til at vokse og blive større på en weekend.

 

”GOG er livet for os……” gjaldede igennem hallen gang på gang, for i GOG er det helt naturligt at bakke de øvrige hold op når de er i kamp. Således måtte en mor til en dreng fra en anden klub, konstatere overfor sin mand…. ” Jeg får da helt tårer i øjnene”. Det blev sagt da et GOG hold spillede og 3 andre u-12 hold fuldstændigt dominerede Vojens Arena med GOG hymnen. Sådan skal det bare være, og da sangen blev efterfulgt af bølgen hele vejen rundt, så var klubdemonstrationen udenfor banen fuldendt. Til de der ikke har prøvet det, så er ”Hvem var det der vandt i dag…” bare 100 gange federe når en hel klub og over 50 spillere danner en kæmpe cirkel i hele hallen, uanset om man var med på banen, så er man med i det fællesskab der vandt. Sådan var hele stemningen til stævnet.

 

En håndboldklub lever jo blandt andet på grund af frivillige og engagerede voksne. Her viste GOG sig også i år fra sin bedste side. De normale trænere og ledere sov i vanlig stil sammen med drengene, og nogle var på lidt hårdere arbejde end andre med sikre nattefreden for de omkringliggende naboer til den gæstfrie skolebygning. Men lørdag aften mødte yderligere 2 af de frivillige trænere omkring holdet ind. Efter at have besejret Skjern i 888 ligaens slutspil i SEF arena, mødte Lasse og Lasse ind og sov side om side med drengene og de øvrige trænere og ledere på luftmadrasser og i soveposer. Det siger vist alt om den respekt der bør stå omkring det frivillige arbejde omkring u-12 afdelingen og GOG.

 

Søndag mødte en lang række forældre op i hallerne og viste opbakningen til drenge og piger, der på det tidspunkt var godt trætte… tak for kampene til klubberne Sønderris, Trelde IF, AIA Tranbjerg, Team Haderslev KFUM, Svendborg HK, SGI Esbjerg, Erritsø, Firehøje, Them, Kongeå HK, Dybbøl, Gørding-Lourup og naturligvis den arrangerende klub Vojens. 

 

Tak til Vojens HK, til spillere, trænere og ledere fra de øvrige hold, samt naturligvis dommere og alle andre omkring Vojens Påskecup 2017. Det var fantastisk at deltage, tak for i år.

 

Hørt i Vojens:

 

”Hvis der er tarteletter, så samler vi ind til Lasse”.  God holdånd, og opbakning til en spiller der sidste år angiveligt indtog 10 tarteletter til frokost.

 

Årets musicalske hits var henholdsvis ”Capri Sonne sangen”,”Dakke Dak” og Bjørn Tidmand klassikeren ”Lille sommerfugl”.

 

Der kæmpes normalt hårdt om taletiden i drengeafdelingen, men da superfan og spiller Mathias havde heppet på samtlige kampe en hel lørdag, og cheftræner Carsten Eriksen havde fået træk under indkvarteringen – så var der rimelig ro lørdag aften.

 

Sønderris håndbold, havde i øvrigt i Pige A finalen, Jan Leslie som træner. Træneren der pt. træner Ribe-Esbjerg i herrernes liga, og har klubber som Rostov Don, Randers, Aalborg og Skjern på CVet, var meget engageret, men det blev altså til et nederlag til ”Faaborg”.

 

Det var Rocky klassikeren Eye of the tiger som dannede lydkullisse til finalernes indløb i røg og damp. Mens den lige så store klassiker fra Queen ” We are the champions” blev afspillet efter kampen.

 

Vojens/Haderslev håndbold, er netop blevet optaget i talentsamarbejdet SønderjyskE, som også står bag holdet i 888 ligaen. Hvem mon de har som forbillede?……