Skip to main content

Spillere på kursus

Af 17. oktober 2014december 28th, 2018Nyhedsarkiv

17-10-2014

Spillere på kursus

Fysisk træning for de unge spillere

96 kilo tung instruktør

 

Han er 192 centimeter høj. Han vejer cirka 96 kilo. Han hedder Rasmus Hellesen. Til daglig herser han med nogle af landets dygtigste håndboldspillere, nemlig GOGs ligamandskab, i fysisk træning.

 

Men i onsdags var han i GOG Arena for at lære GOG Håndbolds U10-, U12- og U14-trænere om, hvordan man bedst udsætter lige præcis børn og unge i den alder for passende fysisk træning. Rasmus Hellesen, som er DIF diplomtræner med fysisk træning som speciale, brugte fire timer på at undervise i den korrekte fysiske træning af små mennesker J.

 

Det var nogle af GOGs helt egne U10-drenge, U10-piger, U12-piger, U12-drenge, U14-drenge og U14-piger, som var ”medier” eller ”kaniner” på kurset, og de blev udsat for en lang, lang række af øvelser, hvor de brugte deres egen kropsvægt. Gymnastik-måtten blev brugt ivrigt, og både pigerne og drengene stønnede og prustede af de varierede øvelser, som ramte alle tænkelige former for muskelgrupper hos de små og store poder.

 

Imens noterede de over 10 børne- og ungdomstrænere fra GOG, som var mødt op, ivrigt om øvelserne. Der var både U10-trænere, U12-trænere og U14-trænere. Ja, der var sågar en enkelt U16-træner, som havde besluttet sig for også at suge til sig af Rasmus Hellesens viden om, hvordan man bedst muligt udvikler og udfordrer børn og unge, så de bliver rustede til håndboldspillets udfordringer – både som små, større og store.

 

Tak til Rasmus Hellesen for det gode kursus. Og selv om en stor del af klubbens børne- og ungdomstrænere havde valgt at møde op til aftenkurset midt i efterårsferien, så er det faktisk muligt for dem, der ikke kunne komme, at få glæde af kurset. Det blev nemlig optaget på video, så alle nuværende – og kommende – børne- og ungdomstrænere kan få glæde af Rasmus Hellesens vigtige pointer om, hvordan vi bedst behandler vores børn og unge i forhold til den fysiske træning, som bliver mere og mere vigtigt at have styr på.