Skip to main content

Sophie Moth spiller EM-kval for U17-landsholdet i denne uge

Af 19. marts 2015december 28th, 2018Nyhedsarkiv

19-03-2015

Sophie Moth spiller EM-kval for U17-landsholdet i denne uge

GOG-Oures U16-målmand forsvarer de danske farver – vi har talt med hende

En af vores egne på landsholdet

 

EM-kvalifikationen ligger lige rundt om hjørnet for det danske U17-landshold. Og på holdet er der en af vores egne – vil jeg tillade mig at kalde hende – nemlig Sophie Moth.

 

I denne weekend er Vejen Idrætscenter vært for dette års EM-kval for U17-landshold. Danmark skal spille tre kampe imod henholdsvis Frankrig, Serbien og Schweiz.

 

”Den sværeste kamp bliver formodentlig mod Frankrig, da de har haft flere kampe sammen og derfor kender hinanden bedre. ” udtaler U17-landstræner Heine Eriksen.

 

Vi vender tilbage til EM lidt senere. Først lige baggrund om ”vores” Sophie:

 

Sophie Amalie Moth spiller i dag på GOG-Oures U16-ligahold. Hun går på gymnasium i Oure, 1G. Tidligere spillede hun i GOG, hvor hun som U14 vandt danmarksmesterskabet som førsteårs.

Hun har spillet 8 U17-landskampe. Og er nu den ældste årgang på U17-landsholdet. Hun er lige nu den eneste fra GOG, der er på selve U17-landsholdet.

 

På klubholdet ligger hendes hold, GOG-Oure, på en andenplads med 8 point for 7 kampe i Liga Øst. HIK er det eneste hold, som ligger over dem med maksimum 14 point i 7 kampe. GOG-Oure har dog kun tabt med henholdsvis 1 og 4 mål til HIK.

 

Selve EM-kvalen er i gang i disse dage i Vejen, men den er noget andeledes end normalt. Holdet mangler nemlig deres cheftræner – Heine Eriksen. Han er nemlig til Golden League i Frankrig med Senior Dame A landsholdet. Flemming Dam Larsen skal derfor stå i spidsen for holdet til EM-kval.

 

Nu tilbage til Sophie Moth. Jeg har skrevet med hende dagen før landsholdet skulle spille deres første kamp mod Frankrig.

 

Hvem er den bedste træner du har haft?

 

”GOG Håndbold har mange super dygtige trænere, der er gode til at udvikle dig både mentalt, fysisk og på håndboldbanen. Jeg har derfor valgt 4 trænere der har haft stor betydning for min håndbold.

 

1. Annette Knudsen: Hun var min træner da jeg var anden års U14 i GOG og har klart sat et mærke i min håndbold tid.

 

 2. Andreas (Bomber) Dahl: Jeg har vundet DM som U14 med ham, og jeg har også vundet bronze som U14 og som U16 med ham.

 

3. Min nuværende træner Robert Gertsen: Han er en helt vildt dygtig træner, som helt klart har sat et mærke i min håndbold tid.

 

4. Danni Bach Müller: Han er et fantastisk menneske –  både på og uden for banen! ”

 

Er Heine Eriksen (U17-landstræner) en hårdere træner end din klub træner?

 

”Jeg vil ikke sige, at Heine er decideret hårdere, men det er to vidt forskellige niveauer af håndbold, hvor man skal leve op til de to forskellige krav, der bliver sat”, fortæller Sophie.

 

Hvad er den største forskel, når du er med landsholdet, og når du er med klubholdet? Ud over det håndboldfaglige?

 

”Jeg elsker at være med U17-landsholdspigerne! Vi har allerede fået et rigtig godt sammenhold. Det er et anderledes bånd end derhjemme, da vi oplever forskellige ting sammen. Med U17-landsholdet udlever vi drømmen om håndbolden sammen og får de største oplevelser – nemlig debut som landsholdspiller og store ture i udlandet. ”

 

Hvordan er dit forhold så til de andre landsholdspillere?

 

”Jeg har det godt med alle pigerne! Selvom vi er konkurrenter, er vi er team, der sammen skal kæmpe. Vi har som sagt allerede et rigtig godt sammenhold. ”

 

Hvad er det største du har prøvet som håndboldspiller?

 

”Det største med landsholdet var selvfølgelig min debut. Ud over den – var det da jeg vandt DM for GOG håndbold.

 

Hvordan var det så? At få debut?

 

”Det er noget enhver håndboldspiller ønsker og ser frem til at nå, så det var en kæmpe oplevelse at få sin debut på landsholdet og ikke mindst at synge nationalsangen. Og at kæmpe for Danmark.”

 

Hvordan tror du, at det kommer til at gå til EM-kval?

 

”Det er noget, vi sammen har kæmpet os frem til over lang tid. Det bliver en rigtig hård uge med kæmpe store konkurrenter som f.eks. Frankrig. ”

 

Har du aldrig en dag, hvor du bare ikke orker at tage til træning?

 

”Alle har dage, hvor man ikke orker at træne, men så skal man huske på, hvorfor man gør det, og at man kun gør det for sin egen skyld – og INGEN andres!

 

Jeg elsker håndbold, og bliver aldrig så træt af det, at jeg stopper.”

 

Sophie Moth og de andre U17 landsholdpiger spiller som sagt i Vejen Idrætscenter. De spiller d. 20., 21. og 22. marts. De spiller imod Frankrig, Serbien og Schweiz.

 

Jeg vil opfodre alle på det kraftigste til at tage ned og heppe på de dygtige, danske piger. Det bliver nogle brag af nogle kampe – som jeg i hvert fald ikke vil misse!

 

Held og lykke til vores egen Sophie!

 

Flere informationer om kampene her:

http://www.dhf.dk/Presse/nyheder/2015/Marts/u17-truppen_klar_til_em-kval

 

Emilie Brovall Jäger