Skip to main content

Kan det være så svært at lave en ”push-up”?

Af 7. februar 2015december 28th, 2018Nyhedsarkiv

07-02-2015

Kan det være så svært at lave en ”push-up”?

Knudsens U16 piger blev både kloge og ømme

Det skal ikke være håndbold – det hele. Det skal også være hygge – og sjovt. Og nogle gange kan det jo sagtens være begge dele.

 

Forleden tog GOGs U16 pige 2 igen på en anderledes ”tur”. Tidligere har holdet været til landskamp i Esbjerg sammen, på en slags ”overlevelsestur” med U16 drengene, på besøg på en TV2-håndboldproduktion – og meget andet godt. Og forleden gik turen til Fredericia, og der var ingen, der helt præcist vidste, hvad der skulle ske. Næsten ingen.

 

Alle 10 piger kom frem til træningslokaler i Fredericia, og her afslørede pigernes træner, Annette Knudsen, hvad der skulle ske. En af pigernes forældre havde arrangeret, at idræts-fysioterapeut Line Bostrup fra www.genoptræning.nu.dk skulle udsætte alle U16 pigerne for en ordentlig omgang ”Jungle Sport”. Og dét blev både rigtig sjovt og rigtig hårdt. Og en pragtfuld aften for pigerne.

 

Det vil nok føre for vidt at forklare, hvad ”Jungle Sport” er, men det korte af det lange er, at det er en multifunktionel træningsmetode, som ved hjælp af en slynge styrker både den indre stabilitets-muskulatur og den ydre bevægelses-muskulatur. Man laver en masse øvelser med sin egen kropsvægt, hvor man både skal lave selve øvelsen – og man skal derudover også holde balancen på alle tænkelige måder. Det betyder, at man lærer en masse om sin egen krop. Man lærer noget om, hvor man har mange muskler, og man lærer ikke mindst, hvor man måske ikke har så mange muskler, så man kan sørge for, at man kan blive stærk – der hvor man måske ikke er så stærk. Pigerne blev med andre ord meget klogere på, hvordan de skal arbejde med at blive bedre og stærkere. Og så er det bare – rigtig hårdt.

 

Alle U16 pigerne havde en herlig aften sammen. Og det hele sluttede med fællesspisning, og rygterne går på, at der blev kastet med mad… På en offentlig restaurant. Nå, det kan også være, at det ikke passer. En herlig aften for Annette Knudsens U16 piger i hvert fald. U16 pige 2 hygger sig meget, men de spiller altså også godt. I hvert fald vandt de alle kampe før jul og blev en suveræn vinder af 2. division. Og henover julen kom de – trods modstandere fra ligaen – i finalen i Skjern JuleCup. Og efter jul har de foreløbig vundet alle kampe i 1. division B. Og de er også videre i pokalturneringen – hvor de i semifinalen skal møde Svendborg.