Skip to main content

Kærtegn til kvinderne

Af 12. april 2016december 28th, 2018Nyhedsarkiv

12-04-2016

Kærtegn til kvinderne

Ny træner for U18-pigerne og U16-pigerne

Kærtegn til kvinderne i klubben !

 

GOG, Oure og Gudme opruster markant og tiltrækker to nye stærke trænernavne til ”det stærke køn”

 

Hvis der skulle være nogen, der går og tror, at ”den gule hær” kun er mænd, så tager de godt og grundigt fejl. Og det gælder ikke kun til festerne… Indenfor væggene i GOG Arena arbejdes der nemlig både seriøst og langsigtet med pigerne og kvinderne. Og i næste sæson kommer der to nye, stærke trænernavne til kvindesiden på Sydfyn. Få deres navne og deres baggrund – længere nede i denne artikel.

 

GOG Arena huser også senior-kvindeholdet Gudme HK, og dette unge og stærke mandskab rykkede forleden op fra 3. division til 2. division med en lang række af lokale, fynske talenter. Dette hold er også i år blevet ledet af det meget skattede GOG-navn Thomas Brandt Nyegaard – også kaldet ”Tændstik”. Han har nu i længere tid arbejdet med denne stærke flok af unge spillere, som faktisk har sikret sig to oprykninger på to år… Thomas Brandt Nyegaard har tidligere trænet nogle af landets største herretalenter, og han har tidligere trænet både HC Midtjylland og GOGs herrer, men nu har hen helliget sig kvinderne i GOG Arena.

 

Nu er holdet, Gudme HK, altså oppe i 2. division, og det er tanken, at der fortsat skal arbejdes med, at GOG også skal være Danmarks stærkeste talentfabrik på pige- og kvindesiden. 

 

Dette er faktisk allerede i gang. Den tidligere GOG- og HC Midtjylland-træner, ”Tændstik”, arbejder således i dag tæt sammen med den tidligere Aalborg-træner Robert Gertsen om klubbens stærke U18-piger. ”Gudme Oure GOG Sydfyns” U18-mandskab har lige sig førstepladsen i Danmarks bedste østliga for U18-kvinder. Og dermed skal holdet – igen – til Final 4 og kampen om det danske mesterskab for U18-hold. Det er dette U18-hold, som sammen med det kommende 2. divisionshold udgør stammen i GOG Arenas fokuserede arbejde med at skabe gode rammer for talentudvikling af de bedste pige- og kvindespillere.

 

Og det stopper ikke her: På Sydfyn er samarbejdet mellem håndboldklubberne og Skolerne i Oure altafgørende for succesen. Det gælder ikke mindst for U18-holdet og for GOG/Oures U16-hold. Sidste år også kvalificerede GOGs U16-piger sig til Final 4 om DM-titlen, og forleden erobrede holdet årets pokaltitel ved at slå ”lokalrivalerne” fra HC Odense ret klart i finalen. Med træner Ana Razdorov ved roret. Helt fra U16-årgangene over U18-årgangene og op til senior er der altså et tæt og nært samarbejde om pige- og kvindesiden i GOG Arena.

 

Alle disse elementer skaber de perfekte rammer for at satse helhjertet på at tilbyde alle pige- og kvindespillere, som selv vil arbejde stenhårdt for at blive bedre, de bedst mulige betingelser for deres udvikling som håndboldspillere i et stærkt træningsmiljø på Sydfyn. I øvrigt også med støtte fra SIS Svendborg. Og tak for det.  

 

Ja, og vi kan faktisk fortsætte ned i årgangene. GOGs U14-piger har i denne sæson for længst sikret sig det fynske mesterskab flere runder før afslutningen, og under kyndig ledelse af træner Annette Knudsen har holdet og spillerne udviklet sig stærkt hele sæsonen. Så hele vejen ned og hele vejen op bliver der med dygtige trænere og ledere arbejdet seriøst på at skabe gode betingelser for piger og kvinder med håndboldambitioner. 

 

I den kommende sæson forstærkes dette arbejde yderligere. Thomas Brandt Nyegaard Tændstik fortsætter således som cheftræner for 2. divisionsholdet. Og igen i næste sæson har han Michael Buster Madsen ved sin side. Derudover er det lykkedes for GOG at tiltrække en ny, ung, talentfuld træner i form af Kasper Andersen fra HIK. Han træner i dag HIK/KFUMs stærke U16-ligamandskab, som skal til Final 4 som vinder af østligaen, og han er altså nu lokket til det stærke træningsmiljø i Oure og Gudme, hvor han fra næste sæson får ansvaret for Gudme Oure GOG Sydfyns U18-tropper. Han får det velkendte GOG-navn Torben Ryg ved sin side i det trænerarbejde med U18-pigerne.

 

Og det stopper ikke der! GOG og Oure har nemlig gjort lidt af et scoop ved at få et stærkt respekteret trænernavn til at forlade FC Midtjylland til fordel for GOG/Oure. Troels Banggaard har besluttet sig for at forlade det jyske efter nogle år med forskellige poster i flere jyske klubber. Det stærke trænernavn, som både har vist sin værdi i Lemvig-Thyborøn og som ansvarlig for hele drengehåndbold-linjen på efterskolen ISI, skal således – blandt andet – være ansvarlig for GOG/Oure U16-piger. Troels Banggaard har tidligere vundet det danske mesterskab for U18-piger, og han kommer umiddelbart fra jobbet som administrativ leder af FC Midtjylland Håndbold.

 

Ja, og som prikken over i’et har Annette Knudsen valgt at sige ja tak til GOG U16 pige 2. Forrige år gjorde hun dette 2. hold til samlet vinder af 1. division B på østsiden! Så der er al mulig grund til at kigge mod Sydfyn, hvis man er en pige med mod på elitehåndbold og kvalitetstræning på alle niveauer.

  

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at den nye trio af trænere, Thomas Brandt Nyegaard, Kasper Andersen og Troels Banggaard – med deres tilknyttede stærke hjælpere og assistenter – udgør en så fagligt kompetent og passioneret flok, at det markant vil forstærke arbejdet med at skabe store talenter, dygtige håndboldspillere og stærke håndboldhold i GOG, Oure, Gudme og hele Sydfyn og Fyn i mange år fremover.

 

Også på pigesiden er GOG Arena stedet, hvor der skabes flest store talentfulde håndboldspillere

 

Her er den næsten komplette liste over trænere på pigesiden i GOG i næste sæson:

 

Senior:

 

2. div. damer Træner Thomas Brandt Nyegaard. Assistenter Michael Buster Madsen og  Troels Banggaard

 

U18 1 Træner Kasper Andersen, Assistenter Torben Ryg og Troels Banggaard

 

U18 2 Nikoline Lindquist Nielsen

 

U16 1 Troels Banggaard 

 

U16 2 Annette Knudsen

 

U14 piger  Øjvind Johansen og Magnus Wagner