Skip to main content

Hvad er en god harpiks-klump – og hvad vejer din?

Af 11. december 2015december 28th, 2018Nyhedsarkiv

11-12-2015

Hvad er en god harpiks-klump – og hvad vejer din?

Hvorfor sidder så mange med så stor en harpiks-klump?

Hvad er en god harpiks-klump?

 

Har I set de unge spillere, som sidder og renser deres bold med en harpiksklump? Mange, der spiller håndbold, vil gerne have en stor harpiks klump – men hvorfor vil de dog egentlig det. Grunden er enkel: Så går det stærkere at rense bolden.

 

Så er der nogen, der spørger: Kan man ikke bare lade være med at rense den? Altså bolden. Og hvad renser man? Hvad er det, man gerne vil fjerne?

 

Det er jo meningen, at der skal være harpiks på – så hvorfor dog fjerne det? Det er fordi, når man spiller med frisk harpiks – og har gjort det i noget tid – ja, så begynder det at samle sig til sorte pletter på bolden, og det gør bolden dårlig.

 

Men hvorfor så ikke bare bruge en maskine til det? For ja, der er maskiner til det, men grunden til ikke at bruge en maskine er, at den kan ødelægge boldens belægning.

 

Og hvad er der så godt ved, at klumpen er stor? Altså údover at det går stærkere, så er det gode ved en stor harpiks-klump, at så har man et bedre greb om den, når man renser bolden, og at man kan tage meget af gangen.

 

Men der er også ulemper ved en stor harpiks klump, for når man renser sin bold, så skal både bolden og klumpen helst være varm, og det er svært at gøre klumpen varm, når den er stor.

 

Jeg har selv en rigtig, rigtig stor klump.  Den vejer 483 gram! Og det er en hel del i forhold til normale klumper.

 

Du kan jo finde ud af hvad din vejer – og sammenligne med andre 🙂

 

Med venlig hilsen Malte Brovall Jäger