Skip to main content

Gudme HK fører 2. division

Af 17. november 2016december 26th, 2018Nyhedsarkiv

17-11-2016

Gudme HK fører 2. division

Langt, sejt træk for pige- og kvindesiden i GOG og på Oure

Sydfyns kvinder på vej – igen

 

Langt og sejt træk med pige- og kvindesiden i GOG og på Oure

 

Så er der (endelig?) nyt om Gudme HK i 2. division. Sydfyns bedste kvindelige håndboldhold ligger lige nu nummer 1 i 2. division og har dermed kurs mod landets næstbedste række. Så langt så godt.

 

Der er tilbagelagt en lang og bumlet vej for at nå dertil, og redaktionen bag GOG Håndholds hjemmeside har talt med træner Thomas ”Tændstik” Brandt Nyegaard:

 

–        Gudme HK begyndte i august 2014, hvor vi stod ved en skillevej. Dengang blev det af mange grunde besluttet at trække det daværende GOG-hold i 2. division, og vi begyndte i stedet forfra med Gudme HK. Vi kunne dengang  overtage en plads i Fynsserien – og tak for det. Gudme HK var født på ny, forklarer Tændstik og fortsætter:

 

–        I sæsonen 2014-2015 var det Andreas ”Bomber” Dahl, Torben Ryg, Michael Buster og ”mig”, der med 22 piger i fællesskab løste opgaven med både en oprykning til 3. division og en kvalifikation til Final 4 for U18-hold, så vi blev blandt de fire bedste U18-hold i Danmark det år.

 

–        I sæsonen 2015-2016 skiftede Andres Bomber Dahl sig selv ud, og i stedet kom Robert Gertsen ind. Konceptet var ellers det samme. Vi var 20 spillere på to hold, og vi spillede på kryds og tværs, og vi havde som mål at rykke op igen og at nå blandt de fire bedste hold i U18 igen. Og det lykkedes! Igen. Selv om det var en lang sæson, og selv om nogle kampe blev gennemført med 7-8 på holdkortet, så rykkede vi op i 2. division, og vi kom til final 4 om U18-DM – og vi blev blandt landets fire bedste U18-hold igen, fortæller træner Thomas Tændstik til GOG Håndbolds hjemmeside.

 

Så til nutid. Sæsonen 2016-2017 er godt i gang. Det er en spændende 2. division pulje 2, som Gudme HK er landet i. Der er vel omkring 5 tophold, og foreløbig har Gudme kun tabt en kamp, så det bliver med sikkerhed en meget spændende sæson igen i år, hvor det store mål er at nå oprykning – eller oprykningsspillet i hvert fald.

 

–        I den nærmeste fremtid venter Odder den d. 27/11.  Odder fik en skidt start, men holdet vil helt sikket blive et af de mandskaber, som spiller med om de to pladser, som sikrer oprykning eller oprykningsspil til 1. division. Den 3/12 skal vi til Nørre Snede og møde Ejstrup Hærvejen, som også er oprykker, men som har været virkelig godt spillende og ligger med i toppen. Og i sidste runde møder vi Silkeborg, som har ”legenden” Benny Brandt på sidelinjen. Han er helt sikkert den træner i rækken med mest erfaring. Det bliver spændende om vores forvoksede U18 hold kan levere varen, lyder det fra Tændstik, som understreger, at samarbejdet med Oure skal fremhæves:

 

–        Skolerne i Oure er heldigvis gået med ind i dameprojektet, og Oure vil være med til at løfte opgaven om at skabe et udviklingsprojekt i 1. division, så det på alle relevante måder kommer til at smage af elitehåndbold på pigesiden på Sydfyn. Både for seniorer og ungdom. Vi er meget glade for og stolte over samarbejdet med Oure i almindelighed og samarbejdet med Carsten ”Stump” Jensen, Carsten Albrechtsen og Anders Poulsen i særdeleshed, slutter Thomas Brandt Nyegaard.

 

Hvem ved? Måske kan arbejdet med seniorerne i toppen af 2. division og på vej op i 1. division, arbejdet med U18-pigerne på vej i ”østligaen” og arbejdet med talenterne i U16 på GOG/Oure-holdet være starten på en ny begyndelse for elitearbejdet på pige- og kvindesiden på Sydfyn.