Skip to main content

GOG’s U-12 Drenge – i Final4 til DM

Af 25. april 2017december 26th, 2018Nyhedsarkiv

25-04-2017

GOG’s U-12 Drenge – i Final4 til DM

Fantastisk oplevelse, godt stævne og gode præstationer

U-12 sæsonen afsluttes traditionen tro med et afsluttende uofficielt DM stævne. I stævnet deltager de bedste 24 klubber fra landets respektive håndboldrækker. Et stævne der i over 40 år har været afholdt i Hvidovre, og som blandt spillere og klubber anses som stævnet hvor den danske mester i årgangen skal findes.

 

Men stævnet har også mange andre formål, dels får klubber som GOG, der i løbet af sæsonen har manglet modstandere på eget niveau, muligheden for en lang række tætte og udviklende håndboldkampe. Men også det sociale aspekt af håndboldsporten er så absolut i højsædet blandt spillere, trænere og ledere. Fantastisk at opleve det sociale, da mange af spillerne i denne årgang flere år frem i tiden skal møde hinanden i de kommende divisioner og ligaer. Grundlæggelsen af venskaber på tværs af klubber og hold er derfor en meget væsentlig del af det afsluttende stævne i Hvidovre.

 

Håndboldmæssigt blev det en meget fornem turnering for GOGs drenge. I den indledende pulje, havde lodtrækningen placeret GOG i gruppe med den stærke vinder af den jyske pulje 2 HF Mors. Vinderen af den Københavnske gruppe 2 FIF samt HEI fra den jyske pulje 1. En dynamitpulje hvor kun 2 hold gik videre til slutspillet.

 

GOG startede med en god kamp mod HEI, hvor de tekniske og hurtige spillere fra Jylland var konstant udfordrende for de Gule. Det blev dog udslagsgivende for kampen at GOGs målmand Skjold i 2. Halvleg præsterede at redde 5 åbne chancer i træk, herunder et straffekast. Det gav GOG drengene den fornødne kampgejst og kampen blev fortjent vundet 12-9.

 

Anden kamp mod HF Mors blev en fysisk affære, hvor de 2 hold prøvede hinanden godt af. Det var marginalerne der var på spil, men kampens resultat blev 15-15, og egentlig var det et super fint resultat, fra en rigtig god og velspillet kamp. En kamp på dette fysiske niveau, der blev afviklet i en flot og fair kulisse, var virkelig forbilledligt, og må bla. tilskrives særdeles god stil og coaching fra trænerteams side. Herligt at opleve fair play og konkurrence forenet.

 

Lørdagens tredje kamp mod FIF, var måske stævnets dårligste af GOG drengene, grundspillet flød ikke, og mange oplagte kontrachancer blev forspildt. Drengene var ikke desto mindre foran hele kampen, og desværre blev forspringet formøblet i de sidste minutter og kampen endte uafgjort 12-12. Et resultat der med de øvrige kampes udfald sendte GOG videre til slutspillet med en førsteplads i dynamitgruppen.

 

Søndag var første modstander i slutspillet Holte, og igen måtte GOG se en stor føring forsvinde, da Holtes meget offensive forsvar ikke helt faldt i GOG spillernes smag. En rodet håndboldkamp, og helt klart at det ikke passede de gule at spille mod et hold der ikke spillede traditionelt forsvars og angrebshåndbold. Kampen endte uafgjort 13-13, hvilket Holte kunne være klart mest tilfredse med.

 

Den afgørende kamp i slutspillet blev derfor imod Skanderborg, som i turneringen havde vist skræmmende styrke, og blandt andet havde slået stærke hold som Herning og Amager. Vinderen gik i final4, taberen kunne tage hjem… og så kom øjeblikket hvor de gule drenge omsatte deres fantastiske holdånd udenfor banen til spil inde på banen. Der blev kæmpet for hver en bold, bakket op når der skete fejl, jublet når der var scoringer og det blev til kollektivets triumf på håndboldbanen. Skanderborgs topscorer, der kampen forinden havde præsteret imponerende 12 scoringer ud af holdets 15, måtte desillusioneret se sig pakket ind af GOGs forsvarsspillere, og måtte med sine mod GOG 2 scoringer erkende at holdpræstationer trods alt på sigt slår enkeltmandspræstationer. Efter 30 minutters håndbold var resultatet 12-9 i GOGs favør, og jublen ville ingen ende tage i hallen. Ikke kun blandt de medrejsende GOG forældre, GOGs u12 Piger, men også blandt alle øvrige tilskuere der rejste sig og i respekt klappede af den gul – røde arme og deres præstation.

 

Men på banen var også HF Mors spillerne der i løbet af stævnet var blevet gode venner med GOG drengene, og med sang og trommer havde bakket op kampen igennem. SÅDAN HF MORS.

 

I semifinalen ventede de senere mestre fra Hørning, og med 5 kampe i løbet af små 30 timer, så kunne trætheden for alvor ses i GOG drengenes ansigter og bevægelser. Hørning havde lagt en perfekt taktik på de Gule, og en dårlig start til trods, så stoppede drengene aldrig med at slås for æren. 21-10 nederlaget, var udtryk for den klasse som Hørning reelt besidder. Hørning vandt senere finalen med 20-6 over Ry.

 

Kampen om 3 pladsen mod Silkeborg-Voel, var 2 trætte mandskaber, hvor drengene på begge hold rigtig gerne ville. Men hvor kræfterne simpelthen var brugt op på begge mandskaber. Ved pausen stod det 7-7, men da GOGs sidste scoring i kampen faldt 50 sekunder inde i 2. Halvleg, og da drengene ganske enkelt ikke havde flere kræfter – så vandt Silkeborg-Voel fortjent bronzen med resultatet 14-8. Tillykke.

 

Nederlaget var dog hurtigt glemt, og stoltheden over at have ført GOGs u12 afdeling til positionen som det 4. bedste hold i landet overskyggede langt de sidste 2 ærgerlige nederlag.

 

Måske var spillerne løbet tør for kræfter, fordi de heldigvis havde brugt hvileperioderne mellem kampene på noget der var ligeså vigtigt som resultatet. Imellem kampene blev det sociale dyrket og der skal fra drengene lyde en kæmpe tak til forældre og øvrige spillere fra GOGs u12 afdeling der tog turen til Hvidovre for at bakke op. Fantastisk at opleve. En kæmpe tak til vores nye venner fra HF Mors, som støttede og bakkede os op. Tak til u12 pigerne for at bakke os op under årets kamp mod Skanderborg. Tak til Hvidovre for et fantastisk stævne, med venlige og gode forhold stævnet igennem. Tak til vores forældre der bakkede op stævnet igennem.

 

Efter den sidste kamp brød en GOG spiller grædende sammen på banen. Da en far forsøgte at trøste med ordene, ” I har spillet så flot en turnering”, svarede spilleren resolut – ”det jeg er ked af er at det var vores sidste kamp sammen”. Måske fyldte netop dette faktum mere i hovederne på drengene i de 2 sidste kampe, end man lige tror – måske er det netop denne følelse der var den allerstørste oplevelse ved at deltage ved et u12 DM. Vi kom sammen, vi vandt sammen, vi tabte sammen og vi rejste os sammen…. En for alle, alle for en, det er klubbens hjørnesten.

 

Efter stævnet var det så svært for drengene at tage hjem, at de besluttede sig for at sove sammen på gulvet i træner Stines hus – det siger vel i virkeligheden alt om et fantastisk hold der efter en lang sæson med 50 officielle kampe, mod 29 modstandere, viste at de kan begå sig på højeste nationale niveau.

 

Holdet til DM:

 

Cheftræner: Stine Winther

Træner: Lasse Rosendahl

 

Målvogtere:

Skjold Aalmann

Mads Abildgaard

 

Spillere:

Aksel Kaj Larsen                                                                                                   

Anker Ørneborg                                              

Hugo Karup                                                       

Lasse Vilhelmsen                                                                       

Rasmus Winther                                             

Valdemar Hansen                                           

Mikkel Pedersen                                             

Tobias Nydam                                                  

Marcus Bramsen                                             

 

U-12 DM afsluttede en sæson hvor 50 officielle kampe er spillet. 29 modstandere har været i opgør mod GOG. Fantastisk sæson.

IF Stjernen (7), Fredericia, Egense-Rantzausminde (7), Køge, HF Mors (2), AGF, Aarup BK, DHG, TPI, BR 66 (2), Team Vestfyn, Søndersø IF, Tarup Pårup (5), Hvide-Sande, Ribe HK ( 2 ), Skjern, Hørning (2), Ry håndbold, Herning, Firehøje IF, AIA Tranbjerg, Them IF, Vojens, SGI Esbjerg, Dybbøl, Holte, FIF, HEI, Skanderborg, Silkeborg-Voel.