Skip to main content

10 dejlige GOG-drenge erobrede DM-guld

Af 19. maj 2015december 28th, 2018Nyhedsarkiv

19-05-2015

10 dejlige GOG-drenge erobrede DM-guld

GOG har igen skabt et hold af danske mestre.

Selv om GOG Håndbold er Fyns suverænt stærkeste talentfabrik, så er det alligevel ikke hverdagskost, at den sydfynske klub ligefrem snupper et dansk mesterskab.

 

Det skete imidlertid, da GOGs U12-drenge vandt det (uofficielle) danske mesterskab for U12 i Hvidovre med deltagelse af alle de bedste klubber fra hele Danmark.

 

Holdet består af følgende drenge: Sander Juel Christensen, Sebastian Lønberg, Joachim Devantier, Thorbjørn Skov, Malte Jäger, Lasse Pedersen, Phillip Østbjerg, Anders Hansen, Kristian Lindholmer og Andreas Eggert.

 

De 10 drenge har i fællesskab vundet det fynske mesterskab og den fynske pokaltitel i løbet af denne sæson, som altså sluttede med deltagelse i DM i Hvidovre, hvor Danmarks 24 bedste hold deltog. Den benhårde program var, at de 10 drenge skulle spille otte kampe på to dage, hvis de ville gå hele vejen.

 

Det lykkedes. Ikke mindst på grund af en stærk og bred trup som kunne supplere hinanden og aflaste hinanden. På vejen mod guldet blev det til sejre over FIF (19-12), Fredericia (22-14), Sæby (25-7), Helsingør (19-15) og Raklev (17-16). De fem sejre gav en samlet førsteplads i puljen og dermed adgang til kvartfinalen. Det blev til en sejr på 21-14 over ØBG. Så stod Skanderborg på den anden side i semifinalen, og det blev et drama uden lige – og endte med en sejr på 18-17 til GOG.

 

Dermed blev finalen en gentagelse af den tilsvarende DM-finale fra for to år siden, da GOG-drengene vandt DM-sølv for U10-hold. Men denne gang endte finalen anderledes. Eller: Finalen endte sådan set uafgjort. Både i den ordinære spilletid og i den første omgang forlængede spilletid – men i den anden omgang forlængede spilletid vandt GOG så med samlet 21-17 over HIK.

 

Og så var guldet hjemme. Og den vilde jubel kunne bryde ud. Så det gjorde den. Blandt spillere, trænere, forældre og det medrejsende U14 GOG-hold, som var taget hele vejen fra Sydfyn til Hvidovre for i hele weekenden at støtte deres yngre klubkammerater hele vejen frem til triumfen.

 

Til lykke til alle 10 dygtige drenge. Og til lykke til træner Kenneth Østbjerg.