Skip to main content

UNGT TALENT FÅR CHANCEN

Af 2. januar 2022juni 16th, 2022GOG, TALENT

Skrevet af Frederik Drøscher, GOG Håndbold

Torsdag d. 30. December 2021 er nok ikke en dag som den 17 årige Hjalte Lykke fra GOG Håndbold lige sådan glemmer. Her fik Hjalte nemlig debut i den gule trøje for GOG’s liga herre i kampen mod Aalborg Håndbold. 

“Det var helt surrealistisk at få at vide, at jeg skulle spille mod Aalborg. Det havde jeg ikke regnet med. Slet ikke når jeg lige har været skadet. Og så er det selvfølgelig noget jeg har drømt om, men jeg havde ikke forventet der gik så kort tid, før jeg fik debut i den danske liga, slet ikke efter kun et halvt år i klubben” fortæller Hjalte efter at GOG vandt nytårsbraget over Aalborg Håndbold med cifrene 38 – 35 til GOG.

Hjalte Lykke (17) lige efter kampen.
Foto: GOG Håndbold

Hjalte kom til GOG Håndbold og Skolerne i Oure i sommers, efter at have været et år på Vejle Idrætsefterskole. Derudover kommer Hjalte oprindeligt fra Hjortshøj som ligger tæt på Århus. Det er også i klubberne TMIF og HEI Håndbold, at Hjalte har haft sine barndomsår og dele af ungdomsår i før Oure og GOG Håndbold blev en del af hverdagen. Og lige præcis en af ungdomsoplevelserne i HEI Håndbold står som Hjaltes største oplevelse inden for de 40×20 meter. 

“Hvis jeg skal se tilbage på min tid i HEI håndbold som håndboldspiller var det nok at vinde U14 DM med min gamle klub. Her var vi klare underdogs, men vi tog fusen på alle og stod til sidst med pokalen og titlen som Danmarksmestre i U14.” fortæller Hjalte efter at have tænkt tilbage på de mange oplevelser håndbolden har givet.

U14 DM 2019
Arkivfoto: Facebook, Hjalte Lykke

Men hvis vi lige skruer tiden tilbage til kampen imod Aalborg, så var det heller ikke fordi at Hjalte havde forventet at få sin debut, men da Krickau pludselig kalder på ham, så gik det stærkt med at få harpiks på fingrene. 

“I de sidste sekunder da jeg bliver kaldt på banen, havde jeg slet ikke regnet med det. Jeg så godt på tiden at der kun var små 40 sekunder tilbage, så tænkte hurtigt at det nok ikke blev i dag jeg fik debut. Men da han så siger mit navn, blev jeg helt nervøs, men også virkelig glad og stolt.” udtaler Hjalte efter kampen.

Og det var heller ikke uden at gøre sig bemærket at Hjalte de sidste 40 sekunder på banen fik sin debut i den gule trøje. Her når han at trække et straffekast, som han i den grad håbede at score på. 

“Lige inden jeg skulle skyde straffe, tænkte jeg – du kan simpelthen ikke brænde den her. Synes det ville være så pinligt, også gør jeg det kraftedeme”

Opbakningen til Hjalte var stor fra de andre ligaspillere, her ses Gidsel ligge en arm om Hjalte lige før kampen. Foto: JuelRaun Foto, Erik Juel Raun

Selvom Hjalte nok i momentet synes det var pinligt at brænde på straffekast, så er der mange andre ting som han kan klappe sig selv på skulderen over. European Handball Federation (EHF) har bl.a. sneget Hjalte med ind på Top 5 over yngste spillere og derudover har Thomas Kristensen fra TV2 håndbold udtalte følgende under kampen imod Aalborg “Rygterne går på han er vildere end Gidsel”. Men det er ikke noget der præger Hjalte og hans spil, her er udmeldingen meget kontant. 

“Jeg føler på ingen måde at det ligger et ekstra pres på mig. Det er deres vurdering, ikke min.” 

Hjalte Lykke sniger sig lige ind på en 5 plads over yngste spillere i EHF. Foto: Instagram, EHF

Vi er i GOG Håndbold glade og stolte over at kunne tilbyde de unge mennesker sådanne oplevelser i samarbejde med GOG Sport. Derudover ser vi frem til at følge Hjalte og alle de andre unge talenter i fremtiden.