Skip to main content

U14 DM i Gudme

Af 25. april 2019juni 19th, 2019GOG

Programmet

Klik på billedet for at se programmet.

U14 DM – med lidt uventede deltagere

GOG Håndbold er igen i år vært for et af årets danmarksmesterskaber i ungdomshåndbold. GOG håber, at der igen i år bliver liv og glade dage på lægterne både lørdag og søndag, når der er DM på Sydfyn. Alle er velkomne hele weekenden.

DM afvikles nu på lørdag og søndag, den 27. og 28. april, og det er både U14-drengene og U14-pigerne, der skal have afgjort deres danske mesterskab. Hos drengene er det med deltagelse af Herning, Roskilde, HEI og GOG. Hos pigerne er det Skanderborg, Løgstør, Køge og FIF.

Her vil vi se nærmere på først U14-drengenes DM:

Det vil måske være det mest ”politisk korrekte”, hvis man skrev præcis det samme om alle hold, og hvis man bildte alle ind, at der var lige stor sandsynlighed for sejr til alle hold. Men det er naturligvis ikke sandt, og derfor skal ingen tage det ilde op, at vi efter bedste evne prøver at skrive lidt mere om holdene. Så er sport naturligvis så vidunderligt, at det sagtens kan være, at nogle af mandskaberne overrasker positivt eller negativt.

Det er jo hele sportens væsen, at der ER nogle, der er favoritter, og der er ER nogle, der overrasker på dagen.

Til sagen: Herning og Roskilde må siges at være favoritterne til DM. Roskilde har ikke tabt en eneste kamp i 1. division A øst efter jul. Og holdet vandt derfor rækken suverænt med en plusmålscore på 63. Roskilde har spillet én kamp uafgjort, og de store, stærke Roskildeknægte har vundet alle kampe siden midt i januar. Herning blev godt nok ”kun” nummer to i 1. division A i Jylland, men til gengæld gjorde holdet rent bord ved de jyske mesterskaber, som de store klepperter fra Midtjylland vandt med tre sejre ud af tre mulige – over Silkeborg/Voel, Hørning og HEI.

Outsiderne til DM-titlen må være GOG og HEI. GOG indledte sæsonen noget svingende, og det blev blandt andet til store endefulde i forbindelse med både BGI Cup og HEI Cup, men holdet har spillet sig op i løbet af sæsonen, og det endte derfor med et komfortabelt fynsk mesterskab og en klar samlet sejr over Ringsted i kvalifikationskampene om at komme med til DM. De små og hurtigt spillende HEI-drenge overraskede de fleste ved at tage en plads til DM via en sølvmedalje til de jyske mesterskaber, hvor holdet besejrede både forhåndsfavoritterne fra Silkeborg/Voel og Hørning – ved hjælp af kvikt sammenspil på hele banen.

DM for U14-drenge afvikles således:

Lørdag den 27. april:
12.00: Roskilde-GOG.
13.15: Herning-HEI.
17.15: Roskilde-HEI.
18.45: Herning-GOG.
Søndag den 28. april.
11.15: GOG-HEI.
14.00: Roskilde-Herning.

Ved DM for pigerne er det Løgstør og Skanderborg fra vest, og det er Køge og FIF fra øst. Der er ingen fynske hold med. Og her er der på papiret også to hold, som må leve med favoritværdigheden.

Køge har været tæt på suveræne i løbet af denne sæson. I de ti kampe i den løbende turnering efter jul er det blevet til 9 sejre og en målscore på plus 61. Køge tabte årets første kamp – og har derefter vundet resten. Og Skanderborgs håndboldpiger har været lige så suveræne i vest. Holdet har vundet 9 ud af 10 kampe i Jylland, og mandskabet er endt med en plusmålscore på 81. Derudover vandt Skanderborg også det jyske mesterskaber med sejre ovre Løgstør, Sønderris og Silkeborg/Voel.

FIF og Løgstør er bestemt også gode hold – ellers kommer man ikke til DM… Løgstør tabte 3 af de første 4 kampe efter jul – men siden har holdet nærmest ikke set sig tilbage… Og Løgstør vandt over både Silkeborg/Voel og Sønderris til de jyske mesterskaber og endte derfor med sølv efter nederlag til Skanderborg. Efter en overbevisende start på 2019 så har FIF vaklet lidt mod slutningen af sæsonen med kun en sejr i de sidste fire kampe af den løbende turnering. Holdet sikrede sig dog sikkert en 2. plads i øst og dermed en DM-kvalifikationskamp mod det bedste fynske kamp. Og her sikrede FIF sig adgang til DM.

DM for U14-piger afvikles således:

Lørdag den 27. april.
09.30: Køge-FIF.
10.45: Skanderborg-Løgstør.
14.45: Køge-Løgstør.
16.00: Skanderborg-FIF.
Søndag den 28. april.
10.00: FIF-Løgstør.
12.30: Køge-Skanderborg.

Hele GOG Håndbold håber, at der vil komme masser af tilskuere fra hele landet til Sydfyn. Vi håber også, at de unge mennesker får en dejlig oplevelse af fight og god stemning, og vi håber ikke mindst, at alle vil udvise fair play både på og udenfor banen. Der skal kæmpes, men det skal ske i en sund respekt for modstanderne både indenfor og udenfor stregerne.

Godt DM til alle!

Da det er et DM tages entre:
Stævnebillet begge dage – voksen – 75 kr
Dagsbillet – voksen – 50 kr
Stævnebillet – børn under 14 år 30 kr
Dagsbillet børn under 14 år 20 kr

Der overrækkes præmier for 1. 2. 3. pladsen og erindringsmedaljer for 4 pladsen – det sker søndag for pigerne c a kl 13.30 og for drengene ca kl 15.00

kampprogram – alle spiller mod alle – ses på hjemmesiden under kampe

Kampene dømmes af dommerne: Nicklas V Lunddal Christensen og Emil R Kaufmann Sørensen
Stine Jaque Jensen og Cecilie Ejby Pedersen
Karoline Wex og Emil Lennart Nielsen

Vi spiller med Fair Play – så kære tilskuere, forældre mv.;
I sportens ånd håber vi, at I vil bakke godt og sportsligt op om jeres hold.
Dette sker ved støtte af jeres spillere, men det sker ikke ved at råbe efter eller på anden måde at nedgøre modspillere og dommere.
DHF ønsker, at dette DM skal afvikles på en sådan måde, at der udvises respekt for aktørernes virke.
Støt op om jeres børn – VIS FAIRPLAY
Vi ønsker gode kampe, som huskes for spillet på banen.