Skip to main content

Tændstik stopper og fortsætter

Af 9. april 2019juni 19th, 2019Dame 1. div., GOG

”Hvis du ikke ved, hvem ”Tændstik” er, så kender du ikke Gudme og GOG”.

Idag har han ansvaret for sidste gang. Og han kan se tilbage på sit arbejde med en enorm tilfredshed og stolthed og glæde.

Hans navn er Thomas Brandt Nyegaard, men de fleste kalder ham ”Tændstik”. Hvis man kun må nævne én person, der står bag genrejsningen af kvindehåndbold på Sydfyn, så er det 100 procent sikkert: Tændstik. Træneren for Gudme HK i 1. division.

Han er en mand med hjertet på rette sted, og han er en mand, der ikke bare ”snakker” håndbold – han ”lever” håndbold. Der er ingen, der kan skabe energi i et træningslokale som Thomas Brandt Nyegaard, når han er på toppen. Der er ingen, der kan flytte, skubbe, puffe, udvikle, coache og inspirere en flok spillere til hele tiden at ønske at blive lidt bedre og lidt skarpere og lidt bedre.

Alle disse egenskaber har ”Tændstik” brugt i de seneste år for Gudme HKs håndboldkvinder.
For at gøre en lang historie kort, så begyndte den sydfynske kvindehåndbold i GOG-hallerne forfra for nogle år siden. Helt forfra. Og det var Thomas Brandt Nyegaard, der stod for det. Utrætteligt har han arbejdet i træningslokalerne – utallige er de timer han har lagt i projektet. Og resultatet har været – fantastisk.
Det lykkedes ham – i samarbejde med nogle dygtige trænerkolleger i Michael ”Buster” Madsen og Kasper Andersen, sammen med nogle arbejdsomme spillere – at begynde helt forfra, og nu afleverer han et hold, der er rykket op og rykket op – og som nu ligger midt i 1. division.

Alle i og omkring håndbolden i GOG og Gudme og SU´VI:Tt Arena er dig en stor tak skyldig. Du fik reelt ingen ressourcer at arbejde med, men du insisterede på, at det kunne lade sig gøre med hårdt arbejde, med talentudvikling og med en skarp håndboldhjerne. Og du fik ret.

Du efterlader kvindehåndbold på Sydfyn et helt nyt og et meget bedre sted. Du begyndte forfra. Og nu er holdet etableret i 1. division.

Tusind tak

Med venlig hilsen

Niels Kildelund GOG Håndbold og Kasper Jørgensen GOG Sport

Kampstart kl. 20.15 – Gudme HK mod Roskilde, landspokalturneringen

Tændstik slutter for damerne, men fortsætter i børneafdelingen;

Tilbage i marts kunne GOG Håndbold meddele at Thomas Brandt Nygaard “Tændstik” skal træne GOG´s U9ére sammen med Trine Nielsen.

Foto: GOG, fra sidste divisionskamp 18/19