Skip to main content

Landets yngste 1. divisionshold?

Landets yngste 1. divisionshold?

Gudme HK satser på de purunge – og har plads til flere

Hele verden er forandret. Corona har ændret alt. Og selv om det intet har at gøre med Corona, så er alt også ændret for Gudme HKs kvinder i 1. division.

I sidste sæson endte Gudmes kvinder på en flot 4. plads i 1. division, men pausen har ændret voldsomt på det sydfynske mandskab. Først og fremmest er holdets suveræne topscorer, venstre back Cecilie Nordstrøm, blevet gravid. Derudover er venstre fløj Laura Eggert skiftet til den svenske liga, og højre back Clara Skyum Thomsen er skiftet til Sønderjyske. De tre spillere alene betyder, at Gudme HK har mistet over halvdelen af alle scoringer fra den forløbne sæson. 231 af sæsonens 452 mål stod de tre spillere for. Så der er dømt ny start for Gudme:

Der er slet ingen tvivl om, at hvis man mener, at man har talentet, og hvis man er klar til at træne vanvittig hårdt, og hvis man vil kæmpe sig til spilletid i 1. division, så har man muligheden i Gudme HK i den kommende sæson, fortæller holdets nye træner Peter Due.

Peter Due kommer fra et job som træner for Odense HCs U19-hold, som han flere gange har ført til DM-slutspil i ungdomsårgangene, og han glæder sig vanvittig meget til at komme i gang med den nye sæson:

Sæsonen sluttede mærkeligt og brat. Og derfor glæder jeg mig nok ekstra meget til denne sæson. Vi er allerede kommet godt i gang med træningen, og selv om en række spillere altså er væk, så har jeg fået en flok helt unge spillere, som virkelig er klar til at give den en over frakken for at bevise, at de kan begå sig i rækken.

Gudme HK har ende med et mandskab med en gennemsnitsalder omkring de 20 år, da holdet uden tvivl vil få assistance fra GOG/Oures U19-spillere. Der er derfor masser af spillere til træning, og der er 100 procent knald på hver eneste gang – selv inden holdet har fået lov til at komme indendørs. Der er endda allerede kommet et par nye spillere til – blandt andet en tidligere ungdomslandsholdsspiller:

Jeg ved da godt, at nogle vil sige, at det ikke kan lade sig gøre, når der er så mange, der er stoppet, men der er jeg så omvendt typen, der bliver stædig. Vi skal nok vise, at vi kan klare os på at komme i helt vanvittig god form med en flok unge, der vil kæmpe vildt og inderligt. Men nye er meget velkomne. Der er plads. Hele startopstillingen er jo væk, så dygtige spillere har en fair chance for at slås sig til en plads holdet. Men man skal altså kun komme, hvis man virkelig vil give den en ordentlig skalle. Ellers kan det være lige meget, slutter Peter Due.

Peter Due får i denne sæson opbakning og støtte fra de to U19-trænere Keld Vilhelmsen og Nikolaj Jakobsen. Førstnævnte er den ansvarlige for hele den nye – og altså meget unge – satsning i Gudme HK – og sidstnævnte har også en datter, Sille Jakobsen, der er med på 1. divisionsholdet.

Hvem ved? Måske ender Gudme HK med at blive det yngste 1. divisionshold? Planen er i hvert fald at blive det hårdest trænende hold i rækken.